Met de grootste zorg en aandacht kiezen wij alleen de beste materialen voor onze ontwerpen.

Eenmaal in jouw bezit zorg jij met een klein beetje aandacht dat je er extra lang plezier van hebt.
Wood shavings

Meubelhout

FEEL houten meubels worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerd en met liefde bewerkt meubelhout.

Neem bijvoorbeeld onze onverslijtbare eikenhouten tafels, they are ‘build to last’.
Het massief eikenhout dat wij gebruiken voor al onze tafelbladen kan, geheel naar jouw wens worden afgewerkt. Vergeet nooit dat hout een prachtig natuurproduct is dat aan karakter wint door lichte gebruikssporen en ook altijd blijft werken door vocht- en temperatuurwisselingen. Knoesten, barsten en andere oneffenheden vallen eveneens onder het natuurlijke karakter van het hout. Een deel van de charme is juist dat deze zichtbaar blijven, dit maakt ieder houten meubelstuk uniek.

Onderhoud
Om het houtvan jouw FEEL tafel of stoel te onderhouden kies je voor het product dat is afgestemd op de afwerking er van.

feeel-furniture-woodchip
feel-furniture-scraps-1

IJzeren frames

Onze ijzeren frames maken vormen de basis van jouw stoere tafel of stoel.
Vakkundig uitgemeten, gelast en bewerkt zodat jij ze naar hartelust kun gebruiken.

Onderhoud
Om het frame van jouw FEEL tafel of stoel te onderhouden kies je voor het product dat is afgestemd op de afwerking er van.

metaal-gruis
leer-samples

Leer

Leer is een prachtig natuurproduct. Bewerkt of onbewerkt, ruw, glad, zacht of met vacht. De mogelijkheden van leer zijn eindeloos. Leer blijft lang mooi, sterker nog…het wordt steeds mooier naarmate het langer wordt gebruikt. Gebruik geeft het leer karakter.

Onderhoud
Om jouw leren meubels goed te onderhouden kies je een product dat past bij de leersoort en de behandeling die deze ondergaan heeft. Door het leer goed te onderhouden voorkom je dat het uitdroogt of er zelfs scheurtjes ontstaan. Ook kun je met de behandeling de originele kleur weer een extra oppepper geven.

Let wel, leer is een natuurproduct, kleine oneffenheden en slijtage een deel van het karakter er van.

Stoffen

Meubelstoffen zijn extra sterke stoffen die in vele varianten en in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar zijn. Van natuurlijk tot synthetisch, van wit tot aan zwart en de hele regenboog daartussenin. Een goede slijtvaste, makkelijk te reinigen meubelstof is waar wij, en jij ook,  blij van worden.

Onderhoud
Meubelstoffen zijn bij aflevering al behandeld tegen slijtage en vlekken. met een beschermende coating tegen vocht en vuil. Wat kan me dan gebeuren? zal jij je misschien afvragen.

Toch een vlek? Probeer deze eerst met een schone, droge doek of een stukje keukenrol droog te deppen. Is dit niet voldoende gebruik dan een vochtige zachte doek met een vlekkenspray speciaal voor meubelstof. Let hierbij wel op dat je niet te hard wrijft zodat er pillen op de stof ontstaan door beschadiging van de vezels of dat je het vuil juist dieper de stof in wrijft. Laat het behandelde oppervlak goed drogen.

Plooien in je stoffen stoel of bank?
Plooivorming is een eigenschap horende bij stoffen meubelbekleding. Door het gebruik zal uiteindelijk elke stof meer ruimte krijgen op de plaatsen waar vaak gewicht op komt en er dus druk op staat. Dit hoort erbij en geldt zowel voor de of stoel zelf bank zelf, maar ook voor kussens. Ze kunt dit zo lang mogelijk voorkomen door kussens regelmatig op te schudde, van plaats te verwisselen en regelmatig op een andere zitplaats op de bank plaats te nemen.

0
De waardering van www.feelfurniture.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 7.9/10 gebaseerd op 104 reviews.